Politika o zasebnosti

Veljavno od: 17.3.2023
Zadnjič posodobljeno: 17.3.2023

Ta pravilnik o zasebnosti opisuje politike družbe Balabini, Ziherlova ulica 43, Slovenija 1000, Slovenija, e-pošta: info@balabini.si, telefon: (+38640888315) o zbiranju, uporabi in razkritju vaših podatkov, ki jih zberemo, ko uporabljate našo spletno stran ( https://balabini.si )(“storitev”). Z dostopom do storitve ali njeno uporabo soglašate z zbiranjem, uporabo in razkritjem vaših podatkov v skladu s tem pravilnikom o zasebnosti. Če se s tem ne strinjate, ne dostopajte do storitve ali je ne uporabljajte.

Ta pravilnik o zasebnosti lahko kadar koli spremenimo, ne da bi vas o tem predhodno obvestili, in spremenjeni pravilnik o zasebnosti bomo objavili v storitvi. Spremenjena Politika bo začela veljati 180 dni po objavi spremenjene Politike v Storitvi, vaš nadaljnji dostop do Storitve ali njena uporaba po tem času pa pomeni, da se strinjate s spremenjeno Politiko zasebnosti. Zato vam priporočamo, da redno pregledujete to stran.

 

Podatki, ki jih zbiramo:

O vas bomo zbirali in obdelovali naslednje osebne podatke:

 1. Ime in priimek
 2. Email
 3. Telefonska št.
 4. Datum rojstva
 5. Naslov
 6. Podatki o plačilu
 
Kako zbiramo vaše podatke:

Podatke o vas zbiramo/prejemamo na naslednje načine:

 1. Ko uporabnik izpolni registracijski obrazec ali kako drugače odda osebne podatke.
 2. Med uporabo spletne strani
 3. Iz javnih virov
 
Kako uporabljamo vaše podatke:

Podatke, ki jih zberemo o vas, bomo uporabili v naslednje namene:

 1. Trženje/promocija
 2. Ustvarjanje uporabniškega računa
 3. Pričevanja
 4. Zbiranje povratnih informacij strank
 5. Obdelava plačila
 6. Informacije o upravi
 7. Upravljanje naročil strank
 8. Reševanje sporov
 9. Upravljanje uporabniškega računa

Če želimo vaše podatke uporabiti v kakršen koli drug namen, vas bomo prosili za soglasje in vaše podatke bomo uporabili šele po prejemu vašega soglasja, nato pa le za namen(-e), za katerega(-e) smo dali soglasje, razen če zakon od nas zahteva drugače.

 
Kako delimo vaše podatke:

Vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali nobeni tretji osebi brez vaše privolitve, razen v omejenih okoliščinah, kot je opisano spodaj:

 1. Google Analytics

Od tretjih oseb zahtevamo, da osebne podatke, ki jim jih posredujemo, uporabljajo samo za namen, za katerega so bili posredovani, in da jih ne hranijo dlje, kot je potrebno za izpolnitev navedenega namena.

Vaše osebne podatke lahko razkrijemo tudi za naslednje namene: (1) za izpolnjevanje veljavnih zakonov, predpisov, sodnih odredb ali drugih pravnih postopkov; (2) za uveljavljanje vaših pogodb z nami, vključno s tem pravilnikom o zasebnosti; ali (3) za odziv na zahtevke, da vaša uporaba storitve krši pravice tretjih oseb. Če se Storitev ali naše podjetje združi ali prevzame z drugim podjetjem, bodo vaši podatki eno od sredstev, ki bodo prenesena na novega lastnika.

 
Hramba vaših podatkov:

Vaše osebne podatke bomo hranili od 90 dni do 2 let po tem, ko uporabniki ukinejo svoje račune, ali dokler jih bomo potrebovali za izpolnjevanje namenov, za katere so bili zbrani, kot je podrobno opisano v tem pravilniku o zasebnosti. Morda bomo morali nekatere podatke hraniti dlje časa, na primer zaradi vodenja evidenc/poročanja v skladu z veljavno zakonodajo ali iz drugih zakonitih razlogov, kot so uveljavljanje zakonskih pravic, preprečevanje goljufij itd. Preostale anonimne informacije in zbirne informacije, ki vas ne identificirajo (neposredno ali posredno), se lahko hranijo za nedoločen čas.

 
Vaše pravice:

Glede na veljavno zakonodajo imate lahko pravico do dostopa in popravka ali izbrisa svojih osebnih podatkov ali do kopije svojih osebnih podatkov, do omejitve ali ugovora aktivni obdelavi vaših podatkov, do zahteve, da vaše osebne podatke posredujemo (prenesemo) drugemu subjektu, do preklica soglasja, ki ste nam ga dali za obdelavo vaših podatkov, do pritožbe pri zakonitem organu in do drugih pravic, ki so lahko ustrezne v skladu z veljavno zakonodajo. Za uveljavljanje teh pravic nam lahko pišete na info@balabini.si. Na vašo zahtevo se bomo odzvali v skladu z veljavno zakonodajo.

Upoštevajte, da če nam ne dovolite zbiranja ali obdelave zahtevanih osebnih podatkov ali prekličete soglasje za njihovo obdelavo za zahtevane namene, morda ne boste mogli dostopati do storitev, za katere so bili vaši podatki zahtevani, ali jih uporabljati.

 
Piškotki

Če želite izvedeti več o tem, kako jih uporabljamo, in o vaših izbirah v zvezi s temi tehnologijami sledenja, si oglejte piškotke.

 
Varnost:

Varnost vaših podatkov nam je pomembna, zato bomo uporabili razumne varnostne ukrepe za preprečevanje izgube, zlorabe ali nepooblaščenega spreminjanja vaših podatkov pod našim nadzorom. Vendar pa zaradi neločljivo povezanih tveganj ne moremo zagotoviti popolne varnosti, zato ne moremo zagotoviti ali jamčiti za varnost podatkov, ki nam jih posredujete, in to počnete na lastno odgovornost.

 

Pooblaščenec za pritožbe / varstvo podatkov:

Če imate kakršna koli vprašanja ali pomisleke glede obdelave vaših podatkov, ki so na voljo pri nas, lahko pošljete e-pošto našemu pooblaščencu za pritožbe na naslov Balabini, Ziherlova ulica 43, e-pošta: info@balabini.si. Vaše pomisleke bomo obravnavali v skladu z veljavno zakonodajo.